Free style

Free style

nedeľa 30. apríla 2017

Dneska som si pre Vás pripravila článok o facebooku. Tak ako ja každý z nás niekedy sedíme na mobile, počítači dlho. Ten čas sa da využit rozne. Dúfam že sa Vám článok bude páčiť a trošku Vás aj osloví. Príjemne čítanie.

Facebook má na dnešnú mládež zlý vplyv, nevedia sa porozprávať s okolitým prostredím
a čo i len 5 minút vydržať bez mobilu. Ale prečo? Čím je to spôsobené?
           Dnešná mládež je veľmi komplikovaná a naivná. Facebook môže mať, tak ako zlú stránku, aj tú dobrú. Viete ako vznikol facebook? Facebook slúžil pôvodne len študentom Harverd univerzity. Zuckerberg, stvoriteľ facebooku ho spustil zo svojej internátnej izby a na to netreba zabúdať. Pôvodný zámer bola komunikácia medzi študentmi. Aj ja teraz ako stredoškolský študent využívam faceook najmä na domáce úlohy, o informovaní spolužiakov o mojej neprítomnosti, poznámky či na dohadovanie stretnutí. Facebook je užitočná sociálna sieť ale len vtedy ak ho vieme ovládať. Ak on ovláda nás sme závislí. Tábory výlety, šport, škola, rodina všade spoznávame nových ľudí. Ale ako s nimi zostať v kontakte? Mám kamarátku z Košíc s ktorou sa vidíme len na športových súťažiach. Facbook nám pomáha udržiavať kontakt. Zvyčajne sa s ňou dohadujem a informujem, kedy dorazí na sústredenie, ako dopadla na súťaži, kde pôjdeme na výlet a pod.. Keby Facebook nebol, poslala by som je list? možno áno, možno nie. Dohadovali by sme sa dlhšie a s poplatkom. Takisto udržiavam kontakty s bývalými spolužiakmi. Vďaka facebooku ma vedia oboznámiť so svojou školu a spokojnosťou na nej. Nerada by som stratila ľudí s ktorými si rozumiem no nemôžem sa stále s nimi stretávať. Vzdialenosť medzi nami nám to nedovoľuje- V tomto je facebook veľmi užitočná vec. le prečo ľudia vyhľadávajú facebook? Prečo žijú vo virtuálnom svete? Prečo dovolia virtuálnemu svetu aby ich pohltil? V súčasnosti dnešní tínedžeri majú potrebu byť nonstop on-line. Chcú vedieť kto im nepíše, čo je nové, kto s kým začal randiť či už len kto, pridal novú profilovú fotku. Je toto všetko tak potrebné? Na sociálnych sieťach sú všetci dokonalý, vedia si písať 24 hodín denne a stále si majú čo povedať. Pri osobnom stretnutí to také odvážne už nie je. Sme hanblivý a bojíme sa, čo povie dotyčný človek na nás čo , ak bude sklamaný, čo ak si predstavoval niečo iné? Na stránku facebooku je ľahké kliknúť na tlačitko, pridať priateľa, ale priateľmi sa stávate vtedy keď poznáte aspoň kúsok z osobnosti toho druhého. Napríklad čo by ju/ho vedelo rozčúliť, sny, povaha, zlozvyky, smiech alebo obľúbená žuvačka a i.
           Týmto spôsobom si chcete hľadať kamarátov? Ak ste uväznené v mrežiach facebooku vypnite ho, vymažte a venujte sa rodine a prostrediu okolo nás. Uvedomte si, prečo bol tvorený facebook. Zdvihnite sa od mobilu alebo počítača a začnite žiť! Naozajstných kamarátov a rodinu Vám facebook nenahradí.


Ďakujem ak si sa dostal až sem

xxx stronggirl

0 komentárov:

Zverejnenie komentára

Popular Posts

Strong girl